• Forside

1. Frie træning på Spa. Massa hurtigst

Efter første træning, er der noget der tyder på, at Ferrari har styr på sagerne på den Belgiske bane. Massa var klart hurtigste mand, med over tre tiendedele sekund ned til Kimi Räikkönen i den anden Ferrari.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/9 2008 klokken 12:09

Ingen regn, men tågede og overskyede forhold, er hvad Formel 1 piloterne i dag udsættes for, når de skal have sat bilerne op til årets Belgiske Grand Prix, på den legendariske Spa bane.

BMW Sauber piloten, Robert Kubica var første mand på banen, tæt forfulgt af Nelson Piquet i Renault og Mark Webber i Red Bull.
Men allerede de efterfølgende minutter, er de fleste biler på banen, for at kører deres installationsomgang og direkte i pit. Efter 11 minutter, er det kun de to Ferrari piloter, der endnu ikke har rørt på sig.

Dog kommer Kimi Räikkönen ud på banen allerede efter 13 minutter, hvilket man ikke ligefrem kan kalde for typisk for Ferrari. Selv Massa kommer ud, fantastisk at se de to ude så tidligt.

Modsat de fleste andre, vælger Kimi at påbegynde sin første flyvende omgang direkte efter installationsomgangen, det samme gør Massa. Ingen af dem bliver dog noteret for imponerende tider.

Nu begynder tiderne at blive respektable og Massa beviser endnu engang, at han er en Herre på en mission. Hurtigste tid, der er over et sekund hurtigere end den hidtil hurtigste mand, Sebastian Vettel i STR.

Efter 23 minutter, viser Lewis Hamilton, at han vil være med helt fremme og kommer ind på P2. Men McLaren piloten er slet ikke med på det høje tempo fra Ferrari og må se sig slået med næsten 1½ sekund.

Noget tyder dog på, at McLaren pilotens tid, ikke skal tages alt for seriøst, da Fernando Alonso i sin Renault, sætter en hurtigere tid og derved overtager P2.

Med under en halvtime afviklet, har alle 20 piloter været på banen, noget vi langt fra er vant til. Dog har Kimi Räikkönen endnu ikke sat en tid, som den eneste.

Efter 38 minutter, lykkes det for den finske Ferrari pilot at sætte en tid, en tid der bringer ham op på P3. En placering han bytter til P1 omgangen efter.

Vanen tro, vil Massa ikke lade sig stå i skyggen af verdensmesteren, så efter 44 minutter, er det igen Felipe Massa der sætter sig på P1.

Her halvvejs i træningen, begynder det så småt at regne. Intet alvorligt endnu, men regnen er der.

Efter den første time, må Kubica for en gang skyld, konstatere at Heidfeld i den anden BMW Sauber, er hurtigere end ham. Det virker ikke som om, at den unge Polak er særlig tilfreds med sin racer.

Med lidt over 20 minutter tilbage af denne første træning, rykker Alonso tilbage til toppen og kommer ind på P3, med super bløde dæk.

Hamilton lader til at have set, hvad Alonso kunne udrette på de bløde dæk og forsøger sig også med dette valg. Det virker og bringer ham op på P3, en tiendedel sekund efter Massa.

Så er det Massas tur til at prøve sig med de bløde dæk. Det virker sørme også for ham, hvilket betyder at han høvler yderligere 4 tiendedele sekund af sin allerede bedste tid. En tid han forbedrer yderligere omgangen efter.

Første træning er slut, en træning Felipe Massa virkede urørlig i mens McLarens Lewis Hamilton virkede som om, han var under pres. Men det er kun træning og vi har før set, at træningerne, især de første, slet ikke viser det rigtige styrkeforhold.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER