• Forside

Alonsos sejr ikke i fare! Opdateret

Efter den første pitstoprunde hørte vi fra Alonsos pit, at de forventede at han skulle ind og have en straf, for at komme i pit mens den var lukket. Men mens de to andre fik en 10 sekunders straf, slap Alonso. Hvorfor?

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 29/9 2008 klokken 10:09

Fernando Alonso sikrede sig sin og Renaults første Formel 1 sejr i år, da han meget overraskende vandt det rodede Formel 1 Grand Prix i Singapores smalle gader.

Men mens Nico Rosberg og Robert Kubica fik en 10 sekunders straf for at køre i pit mens den var lukket, slap Alonso for straf, selvom han også var inde på nogenlunde samme tidspunkt som de to andre, men data fra FIA viser, at han var inde i pitten, inden sikkerehedsbilen var ude.

Det var tæt på, men fordi han kørte i pit samtidig med at sikkerhedsbilen kørte ud, lykkedes det for spanieren at undgå straf, hvilket virker umådeligt heldigt, men vi har set det før.

Bemærkelsesværdigt er det dog, at meddelelsen fra pitten, efter stoppet, til Alonso, lød på, at han ville få en straf for sit stop. Senere i løbet, lød de også meget overraskede over at han ikke fik en straf.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER