• Forside

Toro Rosso til Ungarn med seriøs opdatering

I kølvandet på fyringen af Sébastien Bourdais, oplyser Toro Rosso i en pressemeddelelse, at teamet stiller op med en seriøs opdatering til Ungarns Grand Prix i næste weekend. Men der er stadig intet navn på Bourdais’ afløser.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/7 2009 klokken 11:07

Scuderia Toro Rosso vil angribe de næste otte løb i kalenderen med en ny, teknisk opdateringspakke samt ét stk. ny kører. Navnet på den sidste opdatering må vi dog stadig vente nogle dage på.

Toro Rosso havde en udmærket start på sæsonen og scorede point i både Australien og Kina og senere, i Monaco, blev det til ét mere. Alligevel har det italienske team mistet momentum i forhold til midterfeltet på gridden, men det skulle der nu blive ændret på.

Sebastien Buemi i STR4.

Ifølge teamchef, Franz Tost, er der flere grunde til den manglende performance.

”Der er flere grunde til, at vi har mistet fart i forhold til teamene i midterfeltet,” udtaler Franz Tost.

”For det første har de andre teams forbedret deres biler ved, regelmæssigt, at producere nye opdateringer til deres tekniske pakker. Vi har introduceret nogle små opdateringer, men ingen store.”

”For det andet er vi det eneste team, der kører uden dobbeltdiffuser, som er et af nøgleelementerne for at få fart i bilerne i år. Og hvorfor har vi ikke det? Det er en økonomisk beslutning,” fortsætter Tost.

”I stedet for at gøre konstante indhug i vores økonomi med små opdateringer, valgte vi at holde vores omkostninger nede og vente med at levere én stor opdateringspakke, som får sin debut i Ungarns Grand Prix.”

Til slut nævner Franz Tost en væsentlig, menneskelig årsag til de manglende resultater. Og årsagen er fransk.

”For det tredje, bortset fra begrænsningerne i udviklingen af bilen, har vi også haft en kører (Bourdais, red.), som ikke levede op til vores forventninger.”

”Med de kommende, tekniske opdateringer burde man kunne se os vende tilbage til et konkurrenceniveau, der svarer til det, vi havde i sidste halvdel af sidste sæson,” slutter teamchefen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER