• Forside

Trulli: Dækkene driver os til vanvid

Uden overdrivelse kan det fastslås, at Toyotas performance i denne sæson har været stærkt svingende, og nu siger Jarno Trulli, at Bridgestone-dækkene er lidt af et mysterium for teamet.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/7 2009 klokken 11:07

Toyotas stærkt svingende formkurve i denne sæson har været et mysterium for alle tilskuere og ikke mindst for teamet og dets kørere, men nu mener man at have lokaliseret problemet til dækkene fra Bridgestone.

”I år har vi haft store problemer med at forudsige og også gennem weekenden at håndtere problemerne med at varme dækkene op,” siger Jarno Trulli, den ene af teamets kørere.

”Ydelsen er god af og til, men somme tider kan vi ikke finde en forklaring fra den ene bil til den anden.”

Jarno Trulli på Nürburgring. Også her kæmpede Toyota med dækproblemer.

”F.eks. havde jeg en forrygende kvalifikation på Silverstone men et forfærdeligt løb. Selvom jeg scorede point, var det et meget vanskeligt løb, meget, meget slemt og langt fra hvor jeg havde regnet med at være, og det er ved at drive os til vanvid.”

Dækleverandøren, Bridgestone, annoncerede tidligere denne måned at de vil forsøge at begrænse forskellene imellem de to compounds (gummiblandinger) til de kommende fire løb, og Trulli har tillid til, at denne beslutning vil reducere problemet.

Bridgestone-dæk med grøn markeringsstribe. Dækfabrikanten har lovet at mindske forskellene på de to compounds.

”Vi har klaget over dette, og resten af sæsonen vil sikkert blive meget bedre på grund af denne beslutning fra Bridgestone, men jeg tror ikke, at det kan være hele forklaringen, for har du et problem, så har du det jo igennem hele weekenden. Du har det ikke kun i en session,” påpeger Trulli.

”Jeg bebrejder ikke Bridgestone for de problemer, vi har, men vi kan helt sikkert sige, at de dækvalg vi har foretaget indtil nu ikke har været korrekte hvad angår at vælge de rigtige,” slutter den 35-årige kører.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER