Alonso styrer Renault

Selv om Flavio Briatore besad den officielle teamchefrolle, så siger den tidligere verdensmester, Nelson Piquet, at det reelt var Fernando Alonso der styrede Renault. Det udtalte Piquet til brasilianske medier.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/9 2009 klokken 19:09

Crashgate fortsætter.

Selv om vi troede, at sagen om Nelson Piquet Jrs bevidste uheld i Singapore endelig var slut og Renault var ved at slikke sårene, så langer Piquet Sr. nu ud efter holdets førstekører, Fernando Alonso.

Det er ham, og ikke Flavio Briatore, der styrer tingene hos Renault. Man fristes til at sige til Piquet Sr. at tale er sølv, tavshed er guld med henblik på det hævntogt som den brasilianske familie har søsat.

Fernando Alonso, den virkelige Renault teamchef?

”Det er ikke noget, som burde eksistere i motor-racing. I min karriere ville jeg aldrig have drømt om at gøre noget som dette. Men omstændighederne, der gjorde dette var uundgåelige. Han var under voldsomt pres.”

“Dette år var virkelig slemt på grund af de favorable forhold Renault gav Alonso. Holdet var slet ikke styret af Briatore. Det blev styret af Alonso selv.”

Naturligvis var det heller ikke sønnike, der kom op med ideen om et uheld, der ville fremkalde en safetycar-periode.

“To timer før løbet sagde Briatore: ‘Hvis du ønsker at hjælpe holdet, så skal du gøre det her.’ Han accepterede dette under det store pres fra Renault. Han havde ikke rigtig noget at miste, hvad angik karrieren.”

Nelson Piquet Jr, teamchef Flavio Briatore og Fernando Alonso ved R29

”Jeg vidste, at det var kriminelt. At manipulere et løbsresultat er en kriminel handling. Der er ikke plads til dette i sporten, og slet ikke når det er forudbestemt.”

Det er åbenbart ikke nok for Nelson Piquet Sr. at Flavio Briatore har fået en livsvarig udelukkelse. Skal Renault trække sig fra Formel 1 før Senior er glad?
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams er interesserede i Quick-Nick Alonsos Ferrarikontrakt »