Canadas Grand Prix: 2. frie. Vettel hurtigst

Dagens anden træning, bød på en første halv time, med høj fart, en kedelig anden halv time og en tredje halv time, med tung træning. Red Bull viste, at de er på plads, med begge deres racere indenfor top 4.

Sebastian Vettels nye hjelmbemaling . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/6 2010 klokken 21:06

Som forudsagt efter første frie træning, faldt tiderne i anden træning markant, efterhånden som banen fik mere grip.
Det var dog fortsat tydeligt at se, at der stadig manglede meget grip og meget underholdende at se de hurtigste slide bilen gennem flere sving.

Efter den første halve time, var det Rosberg der toppede tidstabellen, et mulehår foran Vettel i den forreste af Red Bull racerene. Hamilton var nummer tre, lige foran Webber.

Som så ofte før, var den efterfølgende halve time, præget af strategiske forsøg, hvilket betød, at Rosberg længe fik lov til at holde teten.

Men så skete der noget igen.
Sebastian Vettel blev første mand under 1.17, med en tid på 1.16.887, og viste dermed, at Red Bull endnu engang, har det der skal til.

Fernando Alonso viste vejen for Ferrari, ved at placere sin Ferrari lige i hælene på Vettels Red Bull racer, på andenpladsen.

Første trænings nummer to, Michael Schumacher, var også på dette tidspunkt, markant hurtigere end under første frie træning, men ikke så meget hurtigere som flere af de øvrige, hvilket betød, at han med 20 minutter tilbage af anden træning, måtte nøjes med 9. pladsen.

Til trods for, at meteorologerne havde lovet lidt skyer, men absolut ingen regn, var der på dette tidspunkt, lidt bekymring om, at der alligevel ville komme regn.
Derfor er der også flere, der tester tungt på bløde dæk. Så ingen hurtige tider lige nu.

Det er tydeligt at se, at den glatte bane giver kørerne noget at arbejde med. Især de tre nye hold, ser ud til at lide voldsomt, hvilket resultere i tider, der er næsten 6 sekunder efter Vettels hurtigste tid.

Med 15 minutter tilbage, roder første trænings hurtigste mand, Jenson Button, rundt nede på 11. pladsen og det er tydeligt, at McLaren raceren har det svært med bløde dæk og fuld tank.
Også Hamilton er langt nede på dette tidspunkt. 7 er hvad det rækker til for briten.

Også Red Bull lader til at have store problemer med option dækket og fuld tank.

Jarno Trulli, der tilbragte langt det meste af denne træning i pitten, med tekniske problemer er kommet ud, men hurtig er Lotusen ikke. Der er noget at arbejde med.

Med omkring 5 minutter tilbage, har Rosberg og Hamilton en straight line duel, en duel Rosberg vinder overlegent. Det ser ikke godt ud for McLaren, hvis dette viser styrkeforholdet.

Med fuld tang, sætter Chanhock en tid, der er over 11 sekunder langsommere end Vettels hurtigste. Top holdene er tilsvarende kun omkring 6 sekunder langsommere. De bliver farlige de langsomme, på søndag.

Der bliver ikke sat flere hurtige tider under denne træning. Vettel tager teten, foran Alonso og Rosberg.
Der er nu lagt op til en super tredje træning, forud for kvalifikationen i morgen.


OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« VM i fodbold forsinker Formel 1 Krig mellem Bernie og holdene? »