Monaco sikret overlevelse

Monacos Grand Prix bliver på kalenderen de næste 10 år. Dette til trods for rygter om løbets ophør til fordel for nye løb i andre verdensdele, hvor arrangørerne har råd til at betale uhyrlige summer penge for at afholde et løb.

Af: Christoffer Østergaard Nielsen (cn@bmf1.dk) d. 29/7 2010 klokken 18:07

Det virker meget sandsynligt, at det var for at få en ny kontrakt på plads, at Bernie Ecclestone pressede arrangørerne, da der for kort tid siden var tale om, at det glamourøse grand prix i Monaco muligvis skulle lade livet til fordel for andre løb, hvor arrangørerne er villige til at betale meget store summer penge for at afholde begivenheden.

Det talte heller ikke for, at Ecclestone maksimalt vil have 20 løb i en sæson, når der står mange på spring for at afholde et løb. Men Monaco forbliver blandt de 20 løb de næste 10 år.

Det lykkedes at forlænge kontrakten med 10 år. Derfor når Monacos Grand Prix at opleve sin 90 års fødselsdag. Det første grand prix var dog ikke i Formel 1-serien, og blev afholdt i 1929. Næste løb vil blive afholdt 29. maj 2011.

På trods af tidligere udtalelser fra Ecclestone, mødtes han i London med Michel Boeri, præsidenten for Automobile Club de Monaco, hvor kontrakten blev underskrevet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Button: Det er min skyld Hamilton: Ferrari er hurtigst »