Ungarns GP: 2. frie træning

I 2. frie træning sluttede for få øjeblikke siden på en tør bane, og listen blev toppet af Red Bull og Ferrari. Hurtigst var Sebastian Vettel, Red Bull, og han var tæt fulgt af Fernando Alonso i Ferrari.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/7 2010 klokken 16:07

Efter et lidt tilbageholdenhed under 1. frie træning skød Ferrari op ad listen og sluttede blandt de biler, som må regnes blandt favoritterne til morgendagens kvalifikation.

Som i 1. frie træning var Sebastian Vettel i Red Bull igen hurtigst, med Alonso som nr. 2 og vel nok, som den eneste, der kan udfordre de røde tyre fra Østrig.

Vettel toppede med tiden 1:20.087 med Alonso lige efter i tiden 1:20.584. Herefter kom Mark Webber i Red Bull i 1:20.597 fulgt af Felipe Massa i Ferrari i 1:20.986.

Vitaly Petrov gjorde en fin figur og svarede dermed igen overfor sine kritikere ved at yde en af sine bedste træningspræstationer hidtil og sluttede dagen som 5. hurtigste i 1:21.195.

Lewis Hamilton var i går ude med bemærknninger om, at McLaren ikke var hurtige nok. Kort efter fik køreren et rap over fingerene af Ron Dennis, McLarens adm. direktør, som understregede, at det var noget ”idiotisk” noget at sige om et team, der p.t. ligger på de to førende pladser i tabellen.

Ikke desto mindre sluttede McLaren efter Renault, på 6. pladsen, i tiden 1:21.308. Jenson Button blev nr. 9 i tiden 1:21.730.

I bunden var alt som ventet med Lotus og Hispania som agterlanterner. Langsomste mand var Heikki Kovalainen, som kun fik 5 omgange på grund af nogle tekniske problemer. Ellers var dagens snegl, helt som ventet, Sakon Yamamoto, der var fornærmende 7,7 sekunder langsommere end Vettel.

Træningen viste, at teams med de såkaldte flex-vinger, stadig topper, og logikken er til at få øje på, idet der er meget brug for downforce på den snørklede og kompakte bane i Ungarn.

De fleste af holdene skiftede til de blødere optiondæk, hvilket betød, at tiderne svingede uberegneligt, men ingen kunne røre Vettel, som forblev hurtigst resten af sessionen.

Følg vores LIVE-dækning af kvalifikationen til Ungarns Grand Prix i morgen, lørdag, fra kl. 14.00.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Massa ikke andenkører – han vil vinde Ungarns GP: 3. frie træning »