Sauber præsenterer Sauber C30-Ferrari

For kort tid siden præsenterede Sauber Motorsport den nye C30, som skal bringe det schweiziske privathold frem på gridden. Det var Kamui Kobayashi og Sergio Perez, der trak klædet af den nye Sauber C30-Ferrari.

Sauber præsentation . Copyright Sauber Motorsport

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 31/1 2011 klokken 12:01

Sauber blev det tredje hold, der præsenterede deres 2011-udfordrer. Sauber C30-Ferrari hedder bilen, der skal bringe Sauber op i det sjovere selskab.

Det bliver den 19. sæson som Peter Sauber starter i Formel 1, fire af disse var dog som BMW fabriksteam, og derfor blev 2010 et svært år, hvor første del af sæsonen gik på omskiftningen fra fabriks- til privathold.

Sauber præsentation
Copyright Sauber Motorsport


Sauber præsentation
Copyright Sauber Motorsport


Sidst på sæsonen var holdet dog så etableret (igen), at pointene blev scoret jævnligt, og det er denne fremgang man håber fortsætter i år.

Teamchef Peter Sauber udtaler:

“Vi ønsker at slutte i pointene mere regulært og klart forbedre vores placering konstruktørernes mesterskab.”

”2010 markerede firmaets 41. år i historien, og et af de sværeste. Men det lykkedes os at overkomme disse besværligheder i anden halvdel af sæsonen.”

Kamui Kobayashi
Copyright Sauber Motorsport


Sergio Perez
Copyright Sauber Motorsport


Økonomisk går det også godt for Sauber Motorsport, der nu har fået indirekte opbakning fra verdens rigeste mand, Carlos Slim, og flere nye sponsorer, så bilen allerede nu har væsentlig flere klistermærker end i hele 2010. Senest kom Tequila Jose Cuervo med på bilen i lørdags.

Ny hos Sauber er Sergio Perez, der er skiftet fra GP2 og Addax-holdet til Peter Saubers Formel 1-hold. Med sig har han det mexicanske teleselskab TelMex, som har bakket køreren op i mange år.

Kamui Kobayashi følger op på et svært, men godkendt, læreår i den anden bil. Begge ser frem til sæsonstarten, og specielt Sergio Perez, der for første gang skal testes mod de store drenge.

”Jeg er godt klar over, at Formel 1 er utrolig udfordrende fra både kørerens synspunkt og teknisk.”

Sauber præsentation
Copyright Sauber Motorsport


”Jeg har en del at lære, og i Kamui har jeg en fantastisk målestok. Mit personlige mål er at forbedre mig løbende. Den opbakning jeg har fået fra mit hjemland er stor, og jeg ønsker ikke at skuffe nogen derovre. ”

Regerende GP3-mester, nu kommende GP2 ART-kører, Esteban Gutierrez er holdets test- og reservekører.

Sauber C30 studiefoto
Copyright Sauber Motorsport


Sauber C30 studiefoto
Copyright Sauber Motorsport


Sauber C30 studiefoto
Copyright Sauber Motorsport
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dansk skuffelse i Daytona Lotus Renault GP R31 præsenteret »