Malaysias GP: 3. frie træning. Hamilton hurtigst

Sidste træning inden den afgørende kvalifikation. Hamilton viste stor styrke med McLaren raceren, men Webber og Red Bull var lige i hælene på briten. Renault viste at de har en stærk racer og kan være den store overraskelse i kvalifikationen.

Lewis Hamilton . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/4 2011 klokken 08:04

Dækkene testes endnu engang og de sidste justeringer skal på plads. Red Bull ser ud til at have det meste på plads og det ligner at der skal en fejl til, hvis ikke en af holdets to kørere skal tage pole.

Som altid bliver der ikke testet hårdt i den første halve time, eller det vil sige, at der netop bliver testet hårdt, altså hårde dæk og meget i tanken.

Tiderne var den første halve tie, langt fra de tider vi så under fredagens to træninger, men det er selvfølgelig ikke en stor overraskelse. Dog så McLaren rimelig stærke ud, efter de havde foretaget nogle justeringer på raceren, der blandt andet betød at de havde løftet frontvingen.

Renault ser ud til at være kommet over deres problemer og er nu igen med helt fremme, hvilket man også efter den første halve time, kan sige at Ferrari er. Massa var hurtigste mand da lidt over halvdelen af træningen var gennemført.

Red Bull racerne lå midtvejs i træningen, langt nede, hvilket man dog næppe skal ligge så meget i.

Med 20 minutter tilbage af denne sidste træning, blev der så skruet godt op for blusset og sekunder barberet af de bedste tider. McLaren ser gode ud, en Red Bull en anelse bedre. Vettel sætter i hvert fald en tid der er tre tiendedele sekund bedre end Buttons bedste tid, uden det ser svært ud.

Mercedes er også med helt fremme. Schumacher rykker op som nummer to og Rosberg nummer tre, da der er 15 minutter tilbage.

Med 12 minutter tilbage, mangler vi fortsat at se Webber kører en hurtig omgang. På dette tidspunkt er han end ikke i top 20, manden der har været den hurtigste under de første to træninger. Er det overskud eller problemer?

Topholdene er på bløde dæk her til sidst, hvilket betyder meget for tiderne. Hamilton barberer næsten et halvt sekund af hidtil bedste tid.

Webber sætter næstbedste tid i første forsøg, efter ikke at have været på banen i 50 minutter. Så problemer ser det ikke ud til at være, for Webber.

Vettel er ikke nær så hurtig so Hamilton og Webber. Men er det det rigtige styrkeforhold? Det ved vi efter kvalifikationen.

Men 3 træning viste at McLaren og især Hamilton, er klar til at kvalificere sig i top 3.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rosberg og Schumacher i ny reklamefilm Malaysias Grand Prix - Kvalifikation: Vettel på po »