Vinderen i Monaco er?

De første løb i 2011 har været domineret af Red Bull, men har de også det der skal til for at vinde i Monaco, eller vil det være McLaren, Ferrari, Mercedes eller Renault der vil løbe med sejren og vil dæk være af større betydning her?

Paris Hilton spreder lidt ekstra glamour over Red Bull og Monaco . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/5 2011 klokken 13:05

Spaniens Formel 1 Grand Prix var det tætteste opgør omkring sejren i mands minde, men vil Monaco være en gentagelse af denne tæthed?

Noget vi lærte fra Spaniens løb er, at McLaren ikke er så hårde ved deres dæk som Red Bull, der til gengæld er klart hurtigst på en enkelt omgang.

Pole Position har altid været af stor betydning i Monaco, men med DRS, KERS og Pirelli dæk, vil det måske ikke være så afgørende som tidligere, hvilket ikke er til Red Bulls fordel.

Det er ikke en stor hemmelighed at Red Bull har udfordringer omkring deres KERS, mens vi har set at Ferrari seriøst har styr på den del, mens resten af pakken halter. Men det er ikke kun kræfter og aerodynamik der afgøre Monacos GP, men ofte den bil med bedst balance og mulighed for at lave den bedste start.

Der kan overhales i Monaco

Hvis det så er balance og gode starter der er afgørende, så får vi Mercedes GP på banen. Her er Schumacher godt på vej tilbage i form og måske en mulig kommende sejrherre i Monaco. En ting er sikkert, han kender banen bedre end nogen anden, ved hvordan der skal vindes og ser altså også ud til at have bilen til det igen.

Men så er der også lige Renault. Petrov er hurtig, men Quick Nick er hurtigere. Skal det endelig lykkes for Nick Heidfeld at vinde et Formel 1 Grand Prix? Han har også bilen og balancen til det.

Men i sidste ende, så bliver det dækstrategien der bliver afgørende sammenholdt med hvem der kan kører hurtigst i længst tid på de bløde dæk, der forventes at være markant hurtigere end de hårde i Monaco.

Endnu et super spændende løb venter os, måske med et nyt hold på podiet!

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel som Infiniti ambassadør Monacos GP: DRS-Zonen »