Alonso: Vi nærmer os Red Bull

Fernando Alonso betragter gårsdagens andenplads i Europas Grand Prix i Valencia som et stort fremskridt og tegn på, at teamet nærmer sig de dominerende biler fra Red Bull.

Fernando Alonso i Ferrari F150 . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/6 2011 klokken 11:06

”Et stort fremskridt for Ferrari,” kalder Fernando Alonso andenpladsen i Europas Grand Prix på bybanen i Valencia, og spanieren anser resultatet for et bevis på, at La Scuderia er kommet meget tættere på en løbssejr.

Under starten pressede Alonso endnu engang hårdt på og erobrede en 3. plads, hvorefter han kæmpede med Mark Webber, Red Bull, løbet igennem. I andet stint passerede Alonso Webber, men faldt igen tilbage ved andet pitstop for endelig at generobre andenpladsen efter sidste pitstop.

”Jeg tror, at kampen med Mark var spændende at se på for både fans og TV-seere,” udtalte Alonso efter løbet. ”I begyndelsen af løbet var jeg bag ham og forsøgte på ikke at falde for langt tilbage. Jeg fik fordel af pitstoppet og kunne derefter passere ham.”

Fernando Alonso. Copyright Ferrari Media.

”Vi havde en mulighed i midten af løbet, hvor jeg overhalede ham i Sving 12. De havde et godt stop og passerede os igen, og ved det sidste stop udførte vores team et virkelig godt stykke arbejde og strategi, og vi kunne igen passere ham. Ganske mange positionsskift imellem Mark og jeg…”

”En andenplads er det maksimale vi kan opnå lige nu, så at være imellem de to Red Bull-biler er et meget stort fremskridt for os,” fortsætter Alonso. ”Vi bevæger os bestemt i den rigtige retning.”

Spanieren er dog også realistisk i sine fremtidsvisioner, selv om der er fremskridt efter nogle problemfyldte løb i starten af sæsonen.

”Både os hos Ferrari og alle vores tifosis forventer, at vi vinder,” sagde Alonso. ”I øjeblikket er vi bare ikke i den situation, men vi er kommet meget langt. I de første løb var vi 1,5 sekund efter, og nu er vi 6 eller 7 tiendedele efter, så vi har halveret afstanden.”

”Vi stopper ikke, før vi har opnået bilens absolutte ydeevne,” lover eksverdensmesteren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Button og Hamilton frustrerede: Vi mangler fart Europas GP: Dagen derpå »