Vettel verdensmester 2011

På søndag er det så godt som sikkert, at Sebastian Vettel bliver verdensmester for andet år i træk. 1 point skiller ham fra mesterskabet, hvilket betyder at han end ikke behøver at fuldfører for at blive mester, hvis Button bare ikke vinder.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/10 2011 klokken 13:10


Sebastian Vettel har været helt og aldeles suveræn i år i Formel 1. Han har vundet 9 ud af de 13 kørte løb og kun en enkelt gang er han ikke kommet på podiet.

Det betyder at oddset på at Vettel i den kommende weekend bliver verdensmester for andet år i træk og dermed også den yngste dobbelte verdensmester nogensinde, ikke rigtigt er værd at spille på, for slet ikke at tale om at han bare sikre sig mesterskabet i år.

Men betyder det så at Vettel vil lade andre komme til fadet?
Næppe. Der er nu rekorder at gå efter og den unge tysker har flere indenfor rækkevidde.

Flest sejre på en sæson er en rekord Michael Schumacher fortsat holder. Faktisk har han både første og andenpladsen i den lille konkurrence, da han i 2002 sikrede sig 11 sejre og 2004 sikrede sig imponerende 13 sejre, så der er meget der skal lykkes for Vettel hvis han skal tage førstepladsen i denne konkurrence, men andenpladsen er så absolut opnåelig.

En anden rekord Vettel har mulighed for at tage, er flest Pole positions på et år. Den indehaves af Nigel Mansell, der sikrede sig 14 af slagsen i 1992. Vettel har lige nu 11 og med den stabilitet han har haft i år i den henseende, er det absolut muligt at han allerede i denne sæson kan tage den rekord.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Massa klar til at tilgive Hamilton Kæmpe konkurrence: Vind vinterdæk fra GoodYear »