• Forside

Toyota: Vi må finde årsagen til problemerne

Toyota forlod Spaniens Grand Prix med flere spørgsmål end svar, efter at Ralf Schumacher udgik og Jarno Trulli kun opnåede en 10. plads. For at føje spot til skade påkørte de to teamkammerater ydermere hinanden.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 15/5 2006 klokken 14:05

Det, der fra sæsonstart så ud som en god sæson for Toyota, har udviklet sig til lidt af et mareridt. Ralf Schumacher ligger på en utilfredsstillende 9. plads i kørernes mesterskab og Jarno Trulli slæber efter Midlands Tiago Monteiro helt nede på en 20. plads.

”Det ser ud til, at vi må bruge en hel del tid på at analysere, hvad der gik galt i dag,” udtaler teamchef Tsutomu Tomita i en pressemeddelelse. ”Vi må finde ud af, hvorfor vi ikke kan nå samme fart som topholdene.”

”Vi skal bl.a. analysere hvorfor Jarno kæmpede med problemer i sit andet løb i træk,” fortsætter teamchefen.


Jarno Trulli og Ralf Schumacher kolliderede under Spaniens Grand Prix.

Undervejs i løbet kolliderede begge kørere med hinanden, idet Ralf Schumacher påkørte Jarno Trulli bagfra, og det passede naturligt nok ikke Tomita.

”Vi bliver nødt til at forstå, hvorfor de to kørere kolliderede. Hos Toyota er vores filosofi for det meste koncentreret omkring racing. Vi er et racing team, og det betyder at vore kørere har frie hænder – men der er dog en grænse.”

I forbindelse med kollisionen udtaler Trulli, at han slet bemærkede nogen påkørsel: ”Første gang jeg bemærkede, at vi havde ramt hinanden, var da Ralf forsvandt fra mine bakspejl,” siger Trulli.

”Ingen kan bebrejdes i denne sag. Men jeg er virkelig ked af det, for han (Ralf, red.) er min teamkammerat, og ingen ønsker problemer i sit team. Jeg håber, at vi kan opklare situationen, og det er jeg også sikker på, at vi gør,” slutter italieneren.

Toyota er efter sigende det team på gridden med det største budget, men det kan ikke just ses på løbsresultaterne. Det har været japanernes mål at gøre det endnu bedre end sidste år, hvor teamet sluttede på 4. pladsen i konstruktørernes mesterskab. Indtil nu er succesen dog til at overskue.

Men måske er der håb forude. Til løbet i Monaco ankommer teamet med en stærkt revideret bil, og modellen vil blive testet i denne uge på Le Carstellet i Sydfrankrig.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER