Williams hyrer kvindelig udviklingskører

Det er lidt over en måned siden, at Marussia annoncerede Maria de Villota som testkører. I dag har Williams F1 gjort noget tilsvarende, da man har bekræftet Susie Wolff som udviklingskører på Formel 1-holdet. Testtid er garanteret.

Susie Wolff . Copyright Mercedes-Benz

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/4 2012 klokken 14:04

Susie Wolff, bedre kendt under navnet Susie Stoddart før hun sidste efterår blev gift, er i dag blevet bekræftet som ny udviklingskører hos det tidligere engelske storhold Williams F1.

Hvis efternavnet lyder bekendt, så er det fordi hun er gift med Williams F1-delejer Toto Wolff.

Susie Stoddart er garanteret et par aerodynamiske test samt mindst en rigtig test. På billedet er det dog fredagskører Valteri Bottas
Copyright Williams F1


Ægteskabet skulle dog ikke have haft nogen indflydelse på valget af Susie Wolff, men hvor mange tror egentlig på den, når hun allerede sidste år offentliggjorde et ønske om at få lov at teste en Formel 1-bil, og husbonden ejer en del af en sådan.

Det skal dog ikke afholde os fra at ønske Susie tillykke med bijobbet ved siden af pladsen som DTM-kører i den prestigefyldte standardvognsklasse.

Her kommer udvalgte citater fra den udsendte pressemeddelelse.

Sir Frank Williams: ”Susie er en talentfuld, succesrig og meget professionel racerkører, som deltager i en af verdens hårdest-kæmpende racerserier.”

”Jeg vil gerne tilføje, at da Susie er gift med Toto Wolff, en Williams-chef, blev hendes ansættelse stærkt overvejet inden det blev godkendt af bestyrelsen, med Toto holdende sig ude af processen.”

Susie Wolff
Copyright Williams F1


Susie Wollf: “Jeg vil gerne take Sir Frank for at give mig denne mulighed bade på og udenfor banen. Jeg skal også takke Mercedes-Benz AMG og HWA for at støtte mig i at tage denne nye udfordring hos Williams.”

”Jeg håber også at kunne vise, at kvinder kan spille en rolle på det højeste niveau indenfor motorsport.”

Bernie Ecclestone har tidligere udtalt sig negativt om kvinder i Formel 1, altså dem bag et rat, men stilen er blevet lagt om. Mr. Formula One udtaler:

“Hvis Susie er ligeså hurtig i en bil, som hun ser godt ud udenfor bil, så vil hun være et massivt aktiv for ethvert hold, og så er hun samtidig meget intelligent.”

”Jeg ser virkelig frem til at have hende i Formel 1.”

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrain skygger over Kina Alonso: ”Ferrari får svært ved at nå Q3” »