• Forside

Dommen vækker harme hos Ferrari

I en artikel på autosport.com kan man læse, at Ferrari ikke har meget tilovers for de Steward’er, som i går kendte Michael Schumacher skyldig i bevidst at forhindre sine konkurrenter i at gennemføre den pågældende omgang.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 28/5 2006 klokken 08:05

I den officielle pressemeddelelse udtaler Jean Todt: ”Det er med megen misfornøjelse at Ferrari accepterer den dom, der er blevet afsagt af løbskommissærerne, og som sletter alle Michael Schumachers kvalifikationstider”.

”Vi er totalt uenige med den(dommen red.)”.

”En sådan beslutning danner præcedens, hvilket udelukker mulighed for kørefejl”.

Som det fremgår, er Jean Todt ikke videre begejstret. Hvad der kan undre er at han er den eneste der har kommenteret afgørelsen. Fra Ferraris side er det naturligt nok at lade en talsmand fortælle holdets mening. Men det undrer undertegnede, at ingen af de andre, ellers i går eftermiddags så aktive debattører, har en mening om afgørelsen. Det kan måske skyldes at dommen faldt så sent som den gjorde.(8 timer efter kvalen sluttede kl. 1500)


Jean Todt har meget at tænke over i disse dage

Jean Todt er dog sikker på at der ikke var noget urent trav.

”Michael var på sin sidste omgang, han gjorde hvad han kunne for at cementere sin førsteplads, og det var tydeligt fra starten, da han tog første mellemtid, at vi kunne have set ham køre endnu en god omgang”.

Schumacher står nu overfor at skulle starte bagerst på gridden, lige foran safetycar’en. Så dommen medfører at Ferrari starter på plads 21 og 22.

Slutteligt tilføjer Todt at han mener beviserne i sagen er dårlig og mener at Steward’ernes formodning har spillet ind på afgørelsen.
”Uden rigtigt at have nogen beviser, har steward’erne antaget at han er skyldig.


Det er en trist dag for Formel 1, det er synd at sporten skal skæmmes af sager som disse. - JD