• Forside

Italienske medier: Giv Schumacher psykologhjælp

Selv i den ellers meget Ferrari-loyale italienske presse lyder der nu hård kritik af Michael Schumachers spektakulære parkeringsmanøvre under kvalifikationen til Monacos Grand Prix i weekenden. Og det er hårde ord der falder til ex-mesteren.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/5 2006 klokken 11:05

Scenarioet, som udspillede sig foran alverdens racingfans og celebriteter, da Michael Schumacher i sin Ferrari ifølge ham selv lavede en af sine sjældne kørefejl, har nu afstedkommet hård kritik i La Scuderias hjemland. Og det er ikke hverdagskost.

De ellers meget loyale italienske medier koger i disse dage over af kritik af Schumachers manøvre, som af andre end personer med meget røde briller på, bliver betragtet som obstruktion af rivalen Fernando Alonsos muligheder for at sætte bedste kvalifikation og dermed pole position.


Michael Schumacher i Monacos gader under sin jagt op igennem feltet.

Sportsavisen ’Tuttusport’ er temmelig direkte i deres kritik af den ellers højt elskede Schumi.

”Hvis han kører sådan, har han enten brug for psykologhjælp eller også burde han stoppe karrieren,” hedder det i ’Tuttosport’.

Andre steder i de italienske medier rapporteres det, at Ferrari og teamets 37-årige ex-verdensmester nu risikerer at blive halet i anklageskranken hos FIA, motorsportens ledende organ, hvis teamet fortsætter med at kritisere løbets officials for deres beslutning om at deklassere Schumacher til sidste startposition på grund af hændelsen.

I et interview efter løbet holdt teamchef Jean Todt sig heller ikke tilbage med at ytre sin uforbeholdne mening om løbsfunktionærernes kendelse, men han nægtede samtidig, at miseren skulle få indflydelse på franskmandens beslutning om sin fremtid i Formel 1.

”Heldigvis for os, er det ikke noget vi skal overveje nu,” siger Todt. ”Vi ved hvor vi står i det spørgsmål.”

På spørgsmålet om han fortryder sin kritik af løbets officials udtaler Todt, at han intet fortryder.

”Det eneste jeg har sagt, er, at jeg ikke deler deres opfattelse af tingene. Og jeg står ved hvert et ord,” tilføjer teamchefen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER