• Forside

Schumacher: Det var ikke med vilje

Michael Schumacher benægter, at der kan stilles spørgsmålstegn ved hans status som sportsmand efter tyskerens noget uheldige parkering, på sidste omgang af lørdagens kvalifikation til Monacos Grand Prix.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/5 2006 klokken 13:05

Til motorsportens mere kuriøse afdeling, hører utvivlsomt Michael Schumachers uheld i slutfasen af kvalifikationen til søndagens Grand Prix, hvor tyskeren med en tilsyneladende banal kørerfejl, parkerede sin Ferrari så uheldigt, at Fernando Alonso fik ødelagt en ellers sikker pole position.

Efter at løbets stewards havde undersøgt situationen kom de til den konklusion, at Schumacher havde udført manøvren med fuldt overlæg, og som en konsekvens blev tyskeren deklasseret til en sidste startposition som nr. 22.

Afgørelsen affødte vrede og frustrationer i Ferrarilejren. Og ikke overraskende benægter Michael Schumacher, at der var tale om en forsætlig manøvre, selvom ex-verdensmesteren ikke er ukendt med den slags situationer i sin karriere. Han er ofte blevet anklaget for usportslig optræden.


Michael Schumacher under Monacos Grand Prix.

Selv mener Schumacher, at det er unfair at beskylde ham for usportslig optræden, og at de episoder, der har været i hans karriere ikke er værre, end hvad man har set med andre kørere. Han erkender dog, at der i tidens løb har været flere sammenstød med løbsfunktionærerne.

”Jeg har indset, at det der er sket tidligere af og til vil komme op igen og blive omtalt,” udtaler Michael Schumacher.

”Jeg tror, at alle har anmærkninger i deres karakterbog. Jeg har været i Formel 1 i mere end 16 år, men jeg tror godt at jeg kan påstå, at der ikke er for mange anmærkninger i min. Men jeg kan sagtens leve med, at folk omtaler mine.”

Schumacher understregede, at hans kontroversielle uheld vitterligt var et uheld. Men Ferrari-esset undskylder samtidig overfor Alonso, at uheldet fik indflydelse på spanierens tid.

”Der er ingen grund til at jeg sætter mig ned og prøver at få nogen til at forstå, at jeg ikke gjorde noget med vilje. Jeg har det fint med, hvad jeg har gjort,” fortsætter Schumacher.

”De der tror, at jeg gjorde det med vilje for at ødelægger Fernandos omgang, må jeg skuffe. Men jeg undskylder, at det skete på denne måde og at jeg ødelagde Fernandos omgang.”


Michael Schumacher drøfter situationen med sin løbsingeniør Chris Dyer.

Efter løbet prøver Michael Schumacher nu at dreje fokus væk fra hændelsen og koncentrere sig om at fortsætte jagten på Alonsos nu stærkt udbyggede førerposition i kampen om verdensmesterskabet. Spanieren fører nu med et gab ned til Schumacher på 21 point.

Tyskeren er dog overbevist om, at det stadig er muligt at vinde sit ottende verdensmesterskab.

”Jeg vil aldrig tænke, at Alonso ikke kan slås. Der er stadig elleve løb tilbage så alle og enhver kan regne ud, hvor mange point der er tilbage at kæmpe om,” siger Schumacher.

”Alt er åbent og alt kan ske. Enhver der kender mig ved, at det ikke er min stil at give op på forhånd,” slutter tyskeren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER