Ferrari slipper, det gør Mercedes ikke

Ferrari slipper for at stå skoleret for deres Pirelli dæktest efter Bahrains grand prix. Det gør Mercedes ikke, og de kan nok forvente en eller anden sanktion. ’Tiregate’ lever i bedste velgående, så hvad bliver resultatet af dette?

De nye dæk . Copyright Pirelli Media

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/6 2013 klokken 08:06

Ferrari testede efter Bahrain for Pirelli, men gjorde det i en Ferrari 150th Italia fra 2011 med testkører Pedro de la Rosa bag roret. Det er ikke et brud på reglerne, og det er ikke meget man kan overføre fra den test til dette års racer.

Ferrari testede med denne bil
Copyright Ferrari Media


Mercedes derimod testede med dette års W04 og med begge løbskørere. Det har givet dem uvurderlig viden omkring Pirelli-dækkene på banen, hvor de forreste to startplaceringer blev vekslet til en sjette og en 12. plads.

Var testen hemmelig? Det må man nok sige, selv om Pirelli og Mercedes begge siger noget andet. Vi hørte først om testen i Monaco-weekenden, og selv internationale magasiner som Autosport vidste ikke noget.

Red Bull teamchef Christian Horner udtalte til ’Autosprint’:

”Hvorfor brugte kørerne så forskellige hjelme?”

Det er besynderligt, at der altid er kontroverser omkring Lewis Hamilton. Han bliver fanget i løgn på løgn, og ved at tweete et billede fra Walt Disney World i Orlanda, Florida forsøgte han netop at sløre sin virkelige lokation.

Han havde nok ikke hørt om ’The Chicken from Tølløse’, og hvad det betød for Michael Rasmussen at blive taget i at lyve om sine ’Where abouts’.

Mercedes testede med denne bil
Copyright Daimler Benz


Pirelli forsøger at forsvare Mercedes, men har også måttet indrømme, at de også har talt usandt. Således måtte Pirellis motorsportschef Paul Hembery indrømme, at Mercedes havde testet de Canada-spec dæk, som alle andre hold først havde mulighed for at prøve i gårsdagens frie træninger.

”Vi ønskede kun at lave et check på en racerbane, hvor vi kunne være sikre på, at der ikke var nogen balanceproblemer.”

Fakta er, at Mercedes efter testen havde fået så meget styr på Pirelli-dækkene, at de vandt i Monaco. Selv hvis de bliver diskvalificeret efterfølgende, så vandt de i Monaco, og det er det man vil huske.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Thailand er løbet ind i problemer Canadas GP: 2. frie træning. Alonso hurtigst »