Pirelli og Mercedes var advaret

Det er nu kommet frem, at alle 11 Formel 1 hold sidste år fik oplyst, at de kunne få mulighed for at hjælpe Pirelli med deres udvikling, men at det ikke måtte ske, så snart sæsonen var begyndt. Dette er tydeligvis ikke blevet overholdt.

Lewis Hamilton . Copyright Daimler Benz

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 29/5 2013 klokken 09:05

Dæktestsagen tager nu en ny drejning, da den engelske avis Daily Telegraph har modtaget oplysninger fra FOTA om, at alle hold var blevet informeret af FIA, at de meget gerne må hjælpe Pirelli med udviklingen af deres dæk, men ikke i løbet af sæsonen.

Testen i Barcelona efter Spaniens Grand Prix blev også forsøgt hemmeligholdt, men med så mange mennesker involveret, er det en umulighed, og derfor kom det også frem under Monacos Grand Prix.

Mens Pirelli og Mercedes begge hævdede, at de intet havde gjort galt, er der nu mere og mere der tyder på, at de har handlet i ond tro.

I dokumentet, som Daily Telegraph har fået fingre i, fremgår det tydeligt, at det er rigtigt, at Pirelli må anvende et hvilken som helst hold til at teste op til 1.000 km. for dem, så længe alle hold får samme tilbud og derved bliver behandlet lige.

Men det står også sort på hvidt, at sådan en test ikke må finde sted i løbet af sæsonen.

Yderligere fremgår det af dokumentet, at en eventuel test skal godkendes af alle hold, uanset om de deltager i testen eller ej.

Det ser ud til at blive svært for Mercedes at slippe ud af denne sag uden en form for straf.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Massas Ferrari havde fejl Williams udnævner ny koncernchef »