Lotus havde pneumatik problem

Lotus havde et af deres bedre løb i Singapore, men problemer med Grosjeans Lotus racers pneumatik satte desværre en stopper for franskmandens ellers overbevisende indsats i det krævende løb.

Lotus teamchef Erik Boullier . Copyright Lotus GP

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/9 2013 klokken 10:09

Kimi Räikkönen satte sin Lotus racer ind på en flot tredieplads i Singapore, en placering der dog længe så ud til at skulle tilhøre holdkammeraten Romain Grosjean.

Grosjean kørte et stærkt løb i Singapore, men sidst i løbet blev han kaldt i pit, da man havde målt forkert luftmængde i benzinblandingen, hvilket i værste fald ville medføre et motorhavari.

I pitten ændrede man programmeringen af luftmassemåleren for at kompensere for den forkerte luftmængde, men det viste sig desværre for franskmanden ikke at være nok til at holde ham inde i kampen, hvorefter han måtte udgå.

Efterfølgende har Lotus meldt ud, at det var pneumatik problemer, der var årsagen til den forkerte luftmængde, og derfor var det umuligt at få det til at fungere i løbet af et pitstop.

Teamchef Eric Boullier har dog efterfølgende udtalt, at tredje- og fjerdepladsen, som de lå til at tage, og som desværre kun blev til en tredjeplads til Räikkönen, vil blive efterfulgt af flere podieplaceringer i de resterende løb, som han ser Lotus stå rigtigt stærkt til.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso uden hold i 2014 Wolff tror Vettel sejrer resten af året »