Monaco bliver hård

Sergio Perez forventer, at der vil være langt flere uheld i Monaco i år end tidligere, simpelthen fordi de nye Formel 1 biler er langt sværere at håndtere, især ved lave hastigheder.

Sergio Perez . Copyright Sahara Force India

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/5 2014 klokken 14:05

Sergio Perez blev ikke ligefrem rost af de øvrige kørere i Formel 1 feltet efter sidste års løb, men det lader ikke til at påvirke ham forud for dette års første træning i fyrstendømmet, der begynder i morgen.

Med de nye regler, hvor racerne har et væsentligt reduceret tryk på hjulene, især ved lave hastigheder, som følge af mindre downforce, bliver det svært at få racerbilerne helskindet rundt på den snævre bane.

”Det bliver interessant at se, hvordan vi kommer rundt her,” udtalte Perez under et interview op til løbet i Monaco.

”Jeg tror, du vil se flere kørerfejl, men at den enkelte kører også vil have mere indflydelse end normalt.”

Perez tror, at det bliver en kamp mellem Mercedes og Red Bull, som han ser som de to hold, der er trukket mest fra.

”Tilgangen til Monaco er ikke anderledes for køreren end normalt, man vil altid køre bilen til grænsen. Men her er det bare så vigtigt at holde sig indenfor grænsen, da fejl er så dyre her,” kom det fra mexicaneren.

Perez har en forventning om, at det bliver et hårdt løb, da den lavere downforce betyder, at kørerne på intet tidspunkt vil kunne slappe bare lidt af.

Perez understregede også, at han var sikker på, at hans uheld fra sidste år, hvor han var i lidt for tæt nærkamp med Kimi Räikkönen, Fernando Alonso og hans daværende holdkammerat Jenson Button, ikke vil gentage sig, da det var et udtryk for frustration.

”Sidste år var jeg i en McLaren, hvor jeg drømte om umulige positioner. Jeg var midt i en frustrerende periode og prøvede alt, hvad jeg kunne for at tage positioner. Når jeg så en mulighed, gik jeg altid efter den. Alle overhalinger her (i Monaco red.) er svære og risikofyldte,” sluttede Perez, der samtidig lovede, at han igen er villig til at satse for at tage positioner på søndag.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lotus frygter at miste Grosjean McLaren gør deres bedste »