Monacos GP: 2. frie træning. Alonso hurtigst

Anden træning startede efter et haglvejr. Det holdt alle biler i garagen i den første halvdel af træningen, men da solen til sidst kom frem, blev alle biler sendt på banen.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/5 2014 klokken 15:05

Monacos gader blev kort efter første træning gjort rene igen af et tungt haglvejr, der krydsede det lille fyrstendømme, men den efterfølgende regn nåede at stoppe inden den 2. træningssession, Regnen efterlod dog en våd bane, der ikke var mange, der havde travlt med at udforske.

Bottas i den smukke Williamsracer var første mand til at udforske den våde asfalt, men finnen tog som vi så ofte ser det, kun en enkelt installationsomgang, der ikke ligefrem så let ud.

Williams har bygget en af deres bedste biler i mange år til denne sæson, men den har det svært i regn, hvilket kan være grunden til, at det netop var dem, der sendte en racer ud som de første.
Efter turen rundt på banen meldte Bottas klart og tydeligt tilbage, at banen som forventet var meget glat.

Bottas var også eneste mand med mod på at afprøve forholdene i de første 40 minutter.

Adrian Sutil var manden der brød tavsheden, og han blev hurtigt efterfulgt af Kvyat og Vergne.

Kvyat bliver den første til at sætte en tid, hele 42 minutter inde i træningen. Men han bliver hurtigt overgået markant af Vergne i den anden Toro Rosso.

Efter den lange tavshed begynder bilerne nu at indtage banen, og meget opmuntrende var Kevin Magnussen pludselig blandt de hurtigste rundt på den udfordrende bane, hvilket også gjaldt for teamkammeraten Jenson Button, der faktisk stod med den hurtigste tid af alle efter den første time.
Vi skal måske håbe på regnvejr på søndag?

De sidste 10 minutter af træningen, var der travlhed.
Intermediate dækkene blev skiftet ud med slicks, og tiderne fik et stort dyk ned.
De stærkt forandrede forhold var ikke lige det, McLaren havde satset på. Magnussen var godt nede men kom op som nummer 10 til slut, mens Button gjorde det lidt bedre, da han rykkede op som nummer 8.

Der er en del rygter fremme om, at Fernando Alonso er ved at være træt af at vente på, at Ferrari kan levere en racer, der kan sikre ham et 3. verdensmesterskab. Disse rygter blev bakket op af en udtalelse fra Luca di Montezemolo, hvor han roser spanieren som verdens bedste racerkører.

Efter de seneste udmeldelser fra Alonso er der også meget, der tyder på, at det bliver hans sidste sæson hos Ferrari, problemet er bare hvor han skal rykke hen, da der ikke rigtigt er nogen af de øvrige kørere, der står til at forlade et af topholdene.

Ferrari vader i udfordringer. Kimi Räikkönen forlod denne anden træning efter kun 4 omgange med gearkasseproblemer.

Ferrari får dog æren af at have Alonso øverst, tæt forfulgt af Hamilton og Vettel.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP: 1. frie træning. Hamilton hurtigst Træn som en Formel 1-kører (klumme) »