Horner savner Charlie Whiting

Den kaotiske løbsweekend i Jeddah, Saudi Arabien, var fyldt med kontroversielle afgørelser. Formel 1 savner Charlie Whiting, mener Red Bulls Christian Horner.

Christian Horner . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/12 2021 klokken 11:12

Fem pladsers gridstraf med efterfølgende tidsstraffe ødelagde enhver mulighed for at Red Bulls mesterskabshåb, Max Verstappen, kunne vinde et i forvejen kaotisk grandprix.

Læg dertil, at løbsdirektør Michael Masi strøede om sig med røde flag, afleverede positioner tilbage og på bedste krejlerfacon byttehandlede med Red Bull over gridpladser og domme omkring overhalinger uden for banen i afkørselsarealerne.

Alt i alt ikke en specielt god aften for F1-sporten, mener Red Bulls teamchef, Christian Horner, som efter løbet udtalte til Motorsport, at løbsweekenden i Jeddah eksponerede alt det, der er galt med Formel 1 lige nu.

"Jeg synes, vi er overregulerede,” udtalte Horner til mediet efter løbet, hvorefter han gav flere eksempler på konfliktfyldte domme.

Lewis Hamilton og Max Verstappen i tvekamp. Saudi Arabien 2021Lewis Hamilton og Max Verstappen i tvekamp. Saudi Arabien 2021
Copyright McLaren Media/LAT Photography


“Der er regler om 10 billængder (situationen hvor Hamilton ikke overholdt afstanden op til Verstappen under Virtual Safetycar, red.).”

“Så var der formationsomgangen, som ikke er en formationsomgang, hvis det er en genstart.”

“Det føles, som om, der er for mange regler.”

"Det føltes, som om sporten i dag savnede Charlie Whiting. Jeg er ked af at sige det, men det er den oplevelse, man havde…,” forklarede Horner, som dog også anerkendte, at weekenden ikke havde været den nemmeste for dommerpanelet.

Italiens Grand Prix 2017. Billeder fra fredag. Ross Brawn og Charlie WhitingTidligere, nu afdøde, løbsdirektør Charlie Whiting (th) i samtale med Ross Brawn. Italiens Grand Prix 2017
Copyright BMF1


"Det er selvfølgelig frustrerende, men ja, det er svært for Michael (Masi, red.) og stewards, især på denne type bane. Med mængden af bildele på banen og typer af sving… men ja, det er det samme for alle.”

Samtidig mente Horner også, at Red Bull bliver bedømt hårdere end konkurrenterne fra Mercedes. Eksempelvis ved hændelsen mellem Nikita Mazepin og Lewis Hamilton, hvor verdensmesteren tydeligvis blokerede for russeren i et sving uden at blive straffet.

Banen betegnes som problematisk. Saudi-Arabiens Grand Prix 2021. Racere på den oplyste by-bane i JeddahBanen i Jeddah betegnes af flere som problematisk. Saudi-Arabiens Grand Prix 2021.
Copyright Pirelli


Tydeligvis gik stort set alle beslutninger imod os, som de gjorde i Doha (Quatars GP, red.) for et par uger siden.”

“Og så var de to hændelser i går, som... mildest talt, har været modsætningsfyldte,” lød det fra Red Bull-chefen.

Stillingen mellem Lewis Hamilton og Max Verstappen i det individuelle mesterskabet er lige, idet begge kørere har 369,5 point, så der er lagt op til et afslutningsbal af dimensioner næste weekend i Abu Dhabis ørkensand.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1’s Power Rating: Saudi Arabiens GP Flere peger på Hamilton som den skyldige »