Lawson kun 200 km fra et Red Bull-sæde

Særlige regler omkring F1-teamenes muligheder for indsamling af materiale til marketing sender reservekøreren Liam Lawson ind i spillet om Red Bulls overvejelser omkring Perez’ usikre sæde.

Liam Lawson . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/7 2024 klokken 12:07

Ingen er uenige! Sergio Perez sidder lige nu i selvskabte problemer til halsen.

Årsagen er, at Perez lige nu er løbet tør for talent. Og det er af uransagelige årsager sket, mens blækket på den netop indgåede kontraktfornyelse med Red Bull endnu ikke var tørt.

Som Perez’ form tager sig ud lige nu, har Red Bull reelt kun Max Verstappen til at hente de værdifulde konstruktørpoint.

Denne uholdbare situation sætter som sædvanligt Formel 1s store rygtemølle i omdrejninger, og torsdag drejer det sig omkring teamets reservekører Liam Lawson.

Liam Lawson øjner et sæde hos Red BullLiam Lawson øjner et sæde hos Red Bull
Copyright Red Bull Contentpool


Red Bull har nemlig den årlige “Filming Day”, hvor man gennemfører sin anden TCC-promoveringsevent (F1-teamene tildeles to dage årligt). Her må der køres 200 kilometer på en given bane med henblik på at indsamle reklamemateriale såsom fotografering og video.

Bilen køres i en kendt konfiguration uden nye dele, og der køres med specielt leverede Pirelli ‘Academy'-dæk monteret. Hele set-up’et giver mulighed for 34 omgange og dermed god mulighed for at teste en ny sædekandidat.

Timingen af filmdagen kan ikke ignoreres, idet den falder alt for godt sammen med Red Bulls usikre position i konstruktørernes F1-mesterskab, hvor Perez som nævnt kæmper for at levere varen.

I et interview med tyske “Auto Motor und Sport” har Red Bulls særlige rådgiver, Helmut Marko, som sædvanligt ikke gjort noget for at mane rygterne om et muligt sæde til Lawson i jorden.

Fra venstre Liam Lawson, Yuki Tsunoda og Daniel Ricciardo.Fra venstre Liam Lawson, Yuki Tsunoda og Daniel Ricciardo.
Copyright Red Bull Contentpool


“Vi ved mere inden sommerferien,” sagde Marko.

Sergio Perez kan ende med at blive degraderet til lillesøsterteamet RB F1 (VCARB), men det anses for usandsynligt, at han vil gå med til det. Derimod kan en forfremmelse af Daniel Ricciardo komme på tale, såfremt mexicaneren takker nej til det generøse tilbud, hvormed han helt droppes fra Red Bulls firekørers line-up. Yuki Tsunoda regnes ikke med i sædekampen.

Dermed bliver der plads til Lawson i RB F1, men bestemt også i en Red Bull, for Ricciardo har hidtil heller ikke leveret det foventede.

Så uagtet Perez’ dalende formkurve står Red Bull ikke i en dårlig situation til næste halvdel af sæsonen såvel som til 2025. Men det hele afhænger af Lawsons indsats på filmdagen, og det er newzealænderen helt klar over.

Dagens test foregår på Silverstone-banen i England.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alpine overser Magnussen Sprintkalenderen for 2025 offentliggjort »