• Forside

Honda jagter Ross Brawn

Ross Brawn har tid. Masser af tid. Han holder et sabbat-år fra motorsport og Ferrari. Men Honda´s chef, Nick Fry, vil meget gerne ansætte Brawn til 2008, for at rette op på teamets dårlige start. Det er i hvert fald hvad BMF1 har erfaret.

Af: (@bmf1.dk) d. 8/4 2007 klokken 23:04

Ross Brawn holder ferie for tiden. Nærmere bestemt et sabbat-år. Han har været en af hovedrolle indehaverne i Ferrari´s succes i de sidste mange år, og rygtet er, at han er på vej tilbage til Formel 1 efter denne sæson. Og det er ikke til Ferrari.

I hvert fald hvis man skal tro autosport.com. Her er det kommet frem, at Nick Fry, vil gøre alt for at forbedre den nærmest katastrofale start for Honda-teamet.

Honda´s tidligere tekniske chef, Geoff Willis, forlod posten i midten af sidste sæson, og i stedet for blev hans stilling overtaget af Shuhei Nakamoto. Men hans tekniske ekspertise er indenfor motordesign og motorcykler.

Felipe Massa og Ross Brawn på Podiet, Brasilien 2006

Honda-teamet mangler lederskab i den tekniske afdeling, og Nick Fry mener, at en person som Ross Brawn kan få afdelingen tilbage på rette spor igen. Og med de store aerodynamiske problemer som teamet lider under for tiden, kan det kun gå fremad.

Adspurgt til hvordan han forholdt sig til rygterne, sagde Nick Fry afvisende: "Jeg har ingen kommentarer til det." Dog indrømmede Fry senere, at teamet ville kunne drage enorm nytte af en person som Ross Brawn i den tekniske afdeling.

Ross Brawn har en stor del af skylden for, at denne herre vandt fem titler. I træk.

"Jeg tror ethvert team ville få gavn af en som Ross Brawn. Uanset om det er os eller andre. Men jeg er sikker på, at Ross har en ordning med Ferrari, så vi må se," siger Fry.

Og netop den ordning skulle ikke være nogen hindring for Brawn. Ganske vist tager han et sabbat-år fra Ferrari, og har lovet at tale med dem før han laver nye planer for fremtiden. Til gengæld er det sandsynligt, at Brawn ikke har nogen kontraktlige forpligtelser, og vil derfor kunne tiltræde fra 2008.

Vil Ross Brawn kunne vende skuden for Honda?

Brawn selv har udtrykt interesse for at komme til Honda-teamet. Dog vides det endnu ikke, hvor langt forhandlingerne er kommet. Brawn har tidligere udtalt, at han gerne vil tilbage til Formel 1, og en stilling som teamchef hos Ferrari, vil sandelig kunne få ham op af stolen.

På den anden side, vil man kunne forestille sig, at Ross Brawn ville acceptere udfordringen fra Honda og forsøge at vende skuden for det Brackley-baserede team.