• Forside

Stepney truer med afsløring af navne

Den spionanklagede Nigel Stepney har igennem sin advokat i dag offentliggjort, at han vil afsløre navnene på de personer, som han mener i virkeligheden står bag spionskandalen, hvor hemmelige dokumenter er blevet lækket til McLaren.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/7 2007 klokken 14:07

I bestræbelserne for at rense sit efterhånden temmelig tilsværtede navn, oplyser Nigel Stepney, tidligere teknisk chef hos Ferrari, at han vil afsløre navnene på de personer, som han mener i virkeligheden står bag spionagen mod Maranello-teamet.

Stepney har været genstand for intens politiefterforskning efter at Ferrari har beskyldt ham for at levere hemmelige, tekniske oplysninger til italienernes største konkurrent om årets titel, McLaren.

Nigel Stepney (tv) og Rory Byrne

Stepney er nu fyret fra Ferrari men briten vil naturligt nok renses og han forbereder derfor omverdenen på, at det er rare sager, som er på vej.

”Stepney har understreget, at han er uskyldig og parat til at opgive navnene på de mennesker, som han personligt mistænker i sagen,” udtaler Stepneys advokat, Sonia Bartolini, til italienske medier i dag.

”Han har gentaget, at han intet har haft at gøre med den sag, som hans navn er blevet sat i forbindelse med, og han ønsker, at de skyldige bliver identificeret,” slutter advokaten.

McLaren kan i værste fald være på vej ud af årets mesterskab, hvis de kendes skyldige i at have udnyttet informationerne i Ferraris dokumenter. Her er det Fernando Alonso på vej ud på Silverstone.

Sagen er ikke morsom for McLaren, der, hvis de kendes skyldige i at have udnyttet de hemmelige, tekniske informationer fra Ferrari, vil blive anklaget for industrispionage. Teamet kan yderligere risikere at få fjernet sine optjente points i året Formel 1 mesterskab – eller i allerværste fald blive suspenderet fra gridden.

FIA vil påhøre McLarens forklaring på begivenhederne og derefter beslutte, om teamet har brudt artikel 151c i den internationale sportskode. Koden omhandler ”enhver svigagtig opførsel … mod motorsporten generelt”.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER