• Forside

McLaren tippet om Ferraris bevægelige bund

Den verserende spionagesag har taget endnu en drejning, og den er ikke just til McLarens fordel. Ifølge rapporter har Nigel Stepney tippet McLaren om Ferraris bevægelige bund og kort efter klagede det britiske team til FIA over den.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/7 2007 klokken 14:07

Spionsagen – også kaldet Stepney-gate – har nu udviklet sig yderligere og det taler ikke just til McLarens fordel.

Ifølge magasinet ’Autosport’ hedder det, at den nu fyrede Nigel Stepney sandsynligvis både har ringet og sendt e-mail til sin mangeårige ven hos McLaren, Mike Coughlan, og informeret denne om Ferraris hemmeligheder, herunder bilens bevægelige bund.

Ifølge e-mailen advarede Stepney om bilens bund og foreslog Coughlan at tage forholdsregler overfor ændringerne. Selv om det ikke er klarlagt, om e-mailen gik direkte til teamet eller til Coughlan, så bad McLaren kort efter FIA klargøre, om det er tilladt at konstruere biler med en bevægelig bund.

Kimi Räikkönen i sin Ferrari F2007 i Melbourne 2007, hvor finnen vandt - med bevægelig bund.

Konsekvensen blev efterfølgende, at Ferrari måtte ændre sit design, hvilket tydeligvis gjorde bilen væsentlig langsommere end McLarens. Sidstnævnte er alle i øvrigt enige om.

Det er dog utvivlsomt, at disse informationer vil spille en væsentlig rolle, når FIA mødes i Paris på torsdag i næste uge, for at afgøre McLarens rolle i sagen.

Ydermere er det afsløret, at det kopicenter, hvor Coughlans hustru kopierede dokumenterne, blev bedt om at scanne dem i et format, som kunne overføres elektronisk til en PC. Derefter blev papirudgaven makuleret og brændt i Coughlans baghave.

Samtidig er Stepneys bankkonti ved at blive undersøgt af italienske myndigheder, for at se, om briten har modtaget betaling for ydelserne og man har samtidig konfiskeret "adskillige mobiltelefoner" hos briten.

I Malaysia kunne Ferrari - uden bevægelig bund - tydeligvis ikke følge med McLaren. Her er det Lewis Hamilton foran de to Ferrari kørere Massa og Räikkönen.

Hvad gør man i en sådan situation, hvis man heder Nigel Stepney? Man forsøger at gyde olie på vandene, men britens advokat, Sonia Bartolini, har oplyst, at Ferrari har afvist hendes klients anmodning om et møde med teamchef Jean Todt.

”Vi er skuffede. Det må være i alles interesse at få dette opklaret,” udtaler hun til den italienske avis ’La Gazetta dello Sport’.

Det vides endnu ikke, om spionsagaen ender som biograffilm. Men der er under alle omstændigheder stof nok til handlingen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER