• Forside

Hamilton slipper for straf

McLaren rookien Lewis Hamilton kan ånde lettet op og fortsætte med en komfortabel føring i dette års Formel 1-mesterskab. Stewards har i dag frikendt briten for skyld i forbindelse med kollisionen i Japans Grand Prix.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 5/10 2007 klokken 16:10

Selvom adskillige iagttager mener, at Lewis Hamilton burde have gennemgået en spiritusprøve efter sine temmelig besynderlige manøvrer efter Safetycar’en under Japans Grand Prix, så slipper briten for straf.

I en udtalelse fra løbets stewards hedder det: ”Der vil ikke blive udmålt straf.”

Sagen begyndte at rulle for alvor, da private videooptagelser fra vandgangen på Fuji viste, at Hamilton havde så alternativ en kørsel bag Safetycar, at Toro Rossos Sebastian Vettel ramlede op bag i Red Bulls Mark Webber. Begge kørere måtte efterfølgende udgå.

Mark Webber og Sebastian Vettel side om side under Safetycar på Fuji. Kort efter kolliderede de efter Hamiltons bratte nedbremsning.
Under Safetycar skal den førende kører holde sig i en standardafstand bag denne, og ingen må overhale.

Det hedder bl.a. i kendelsen: ”Det har været klart udtrykt fra samtlige kørere og teamchefer, at forholdene på Fuji var exceptionelt dårlige og værre end, hvad der tidligere har været oplevet, når der startes bag Safetycar.”

”På grund af disse omstændigheder har stewards accepteret, at det ikke vil være passende at tildele den straf, som det er normalt i situationer som denne.”

Både Vettel og Webber udtalte på en pressekonference i går i Shanghai, at det var Hamilton, som var årsag til kollisionen, og man kan måske forstå deres synspunkt.

Sebastian Vettel var grædefærdig efter påkørslen af Mark Webber. Japan 2007.

Hvis Webber havde passeret Hamilton under dennes besynderlige nedbremsning, ville australieren have modtaget en drive-through straf. Derfor bremsede han med en sagesløs Vettel hamrende op i bagagerummet af Red Bull raceren.

Hamilton har tidligere forsvaret sine manøvrer: ”Jeg havde en god weekend og jeg satte ikke en fod forkert. Jeg har ikke gjort noget, hvor jeg udsatte andre for fare. Her kommer jeg til Kina, og lige pludselig skal jeg straffes for et eller andet.”

”Det er virkelig en skam for sporten. Formel 1 skulle ellers handle om hård, fair konkurrence,” tilføjede han. ”Det er hvad jeg har forsøgt at gøre i år, bare at være fair.

Det rapporteres ikke, om glorien drattede ned om halsen på Hamilton efter denne udtalelse.

Hamilton fortsatte: ”Der har været nogle meget sære situationer i år, hvor jeg skulle være skurken, og det ser ud til, at jeg nu skal straffes for det i denne weekend. Hvis det er meningen, så er det ikke et sted som jeg har lyst til at blive,” sluttede Hamilton.

Skurk eller ej. Hamilton bliver sikkert i F1 efter stewards afgørelse. Men mange iagttagere spørger sig selv, hvad der ville være sket, hvis det var Michael Schumacher, som havde udført samme manøvre.

Svaret er kort: Han var blevet diskvalificeret.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER