• Forside

Officielt: Honda bekræfter Brawn

Som vi kunne oplyse tidligere i dag, bekræfter Honda nu officielt, at Ferraris tidligere tekniske direktør Ross Brawn, starter i det japanske team i rollen som teamchef.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/11 2007 klokken 14:11

Det bekræftes nu officielt fra Honda, at fabrikken har tegnet kontrakt med Ross Brawn, som dermed fremover er teamchef hos japanerne med ansvar for design, fabrikation og teknik vedrørende teamets Formel 1 racere.

Sidste sæsons teamchef, Nick Fry, er samtidig udnævnt til adm. direktør for Honda Racing F1.

Brawns motorsportskarriere har indtil videre strakt sig over 30 år, og en af de største triumfer var utvivlsomt at medvirke til, at Ferrari genvandt konstruktørernes verdensmesterskab i 1999 efterfulgt af kørermesterskabet til Michael Schumacher i 2000.

Ross Brawn på podiet med Hondas Jenson Button samt Fernando Alonso og Felipe Massa efter Brasilens Grand Prix 2006. Brawn håber, at hjælpe Honda til at nå flere lignende resultater.

Ross Brawn har sin første dag på kontoret d. 26. november i år.

Vi har bl.a. modtaget følgende udtalelser fra Honda:

Nick Fry
”En af mine største opgaver indenfor de seneste seks måneder har været at tiltrække nye talenter til Honda Racing F1. Dagens bekendtgørelse af Ross Brawns ansættelse i vores team er en yderst tilfredsstillende kulmination på denne proces, som består i at forfriske og genvinde vores position som et stærkt og handledygtigt team.

Ross behøver ingen introduktion. Hans erfaring med at vinde VM-titler i Formel 1 er utrolig vigtig for os, idet vi arbejder på at bringe Honda tilbage i mesterskabet, og jeg er meget glad for, at vi sammen skal arbejde på at opnå dette.”

Nick Fry er en glad mand i disse dage.

Ross Brawn
”Jeg er meget begejstret for at blive en del af Honda Racing F1. Honda har en stolt tradition i Formel 1, og muligheden for at hjælpe teamet med at realisere sit potentiale er en fantastisk udfordring for mig.

Teamet har allerede gjort et stort stykke arbejde ved at lægge meget energi at overveje sin fremtid, og der er brugt en del tid på at placere de rette folk og have første klasses ressourcer til rådighed for at nå disse ambitioner.

Jeg glæder mig til at hjælpe Honda med at genopdage deres epoke som vindere, og ikke mindst glæder jeg mig til at arbejde sammen med hvad jeg ved er meget talentfulde folk.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER