• Forside

Officielt: McLarens appel afvist

Kimi Räikkönen ER verdensmester. Lad os lige slå det fast. I dag slog FIA fast med syvtommersøm, at McLarens appel om det for kolde brændstof, er afvist. Dermed er det endelig afgjort, at Räikkönen beholder sin titel

Af: (@bmf1.dk) d. 16/11 2007 klokken 21:11

Kimi Räikkönen og Ferrari beholder sin titel efter at FIA, i sin appeldomstol, har afvist McLarens protest

Fra FIA kommer den officielle pressemeddelelse om afgørelsen:

"Efter en rapport fra den teknisk delegerede, som indikerede at temperaturen på brændstoffet, der blev pumpet ind i bil nr. 9 (Nick Heidfeld), bil nr. 10 (Robert Kubica), bil nr. 16 (Nico Rosberg) og bil nr. 17 (Alex Wurz), var mere end ti grader celsius under lufttemperaturen, mødtes stewards og overvejede, hvilken straf der om nødvendigt burde pålægges.

Efter at have fået forelagt beviser, besluttede de ikke at pålægge en straf, idet at der var tilstrækkelig tvivl om både temperaturen ombord på bilerne samt lufttemperaturen.

Efter at have lyttet til forklaringer fra begge parter, og undersøgt forskellige dokumenter og andet bevismateriale, besluttede retten, at appellen, der blev indgivet af Vodafone McLaren-Mercedes er uantagelig.

Den Internationale Appelret blev præsideret af Jan Stovicek (Tjekkiet), den valgte præsident, og bestod af John Cassidy (USA), Vassilis Koussis (Grækenland) og José Macedo e Cunha (Portugal)."

Lewis Hamilton fejrer andenpladsen i Spanien 2007. Han gik lige med nød og næppe glip af mesterskabet og nu er beslutningen endelig. Kimi Räikkönen er den rigtige mester.

Dette er dog ikke hele forklaringen. Den skal man nemlig ansøge om, og der er kun givet tilladelse til at mediepersoner kan ansøge om den fulde afgørelse, og ikke mindst hvorfor appelretten valgte at råde, som den gjorde.

At FIA vælger at udsende en pressemeddelelse så sent op til en weekend, kan betyde, at der er ting i selve afgørelsen, som helst ikke skal ud i lyset.

Endnu et forsøg fra FIA på at gemme så meget af det der virkelig skete, bag en masse bureaukrati, mens vi almindeligt, dødelige langsomt glemmer, at der nogensinde var tvivl om udfaldet af mesterskabet 2007.

Så endnu en gang tillykke til Kimi Räikkönen med sit første verdensmesterskab.

Og lad os så se noget race!