• Forside

Massa positiv – trods alt

En Ferrari med eksploderet motor og en hale af fed olierøg er ikke hverdagskost for teamets kørere. Men fra en suveræn førerposition måtte Felipe Massa sande, at et løb ikke er afgjort, før målstregen er passeret.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/8 2008 klokken 12:08

Man behøver hverken at være racerkører eller Ferrari-fan, for at føle med Felipe Massa, da hans motor eksploderede på tredjesidste omgang af Ungarns Grand Prix på Hungaroring i weekenden.

Indtil da lignede det ellers en rimelig komfortabel sejr til brasilianeren, men da braget fra den eksploderende motor, der efter sigende kunne høres på store dele af baneanlægget, lød, blev triumfen vendt til græmmelse for Ferrarikøreren, der indtil da ellers ikke havde set sig tilbage.

Trods den bitre pille, der måtte sluges, er brasilianeren dog meget positiv overfor de næste løb, og han mener, at der er stor fremgang at spore – eksploderet motor eller ej.

Massa går den tunge vej til garagen efter motoreksplosionen på Hungaroring, 2008.

”Tilliden er der. Jeg tror, at efter et løb som dette, selv med det dårlige resultat til slut med kun to omgange tilbage, at det stadig tæller, hvad vi udførte i løbet,” udtalte Massa til journalister efter løbet.

”Vi viste stor styrke, høj fart og fantastisk teamwork. Det tegner godt for de næste løb.”

”Men det er ikke de bedste følelser, man har… når man, med kun to omgange tilbage, pludselig hører noget og sidder med en mærkelig følelse af i bilen af, at motoren bryder sammen – helt sikkert, det er ikke særligt sjovt.”

”Jeg har det meget skidt over, hvad der skete… men det er desværre, hvad man må forvente i denne sport,” sluttede brasilianeren.

I dag udtaler teamchef Stefano Domenicali, at Ferraris telemetri ikke advarede om en snigende motorfejl, og at teamet opdagede problemet samtidig med tilskuerne, da røgen væltede ud på pitlangsiden. Af samme årsag bad de Räikkönen om at sænke farten.

Løbet blev som bekendt vundet af McLaren og Heikki Kovalainen og Felipe Massa er nu 8 points efter dennes teamkammerat, Lewis Hamilton, i stillingen om dette års verdensmesterskab.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER