• Forside

Massa: Sving 1 det eneste sted at passere Lewis

Felipe Massa indrømmede, at den eneste måde at vinde over Lewis Hamilton på, var, ved at slå briten i første sving. Og det lykkedes på spektakulær vis, selvom et motorhavari tre omgange før mål ødelagde drømmene.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/8 2008 klokken 13:08

Med en 3. startplacering lykkedes det for Ferraris Felipe Massa at komme foran hovedkonkurrenten, Lewis Hamilton, inden udgangen af første sving på Hungaroring.

Fra da af så brasilianeren sig ikke tilbage – det vil sige, indtil tredjesidste omgang, hvor Ferrarimotoren eksploderede.

Massa indrømmede efter løbet, at den eneste måde at vinde over Hamilton på, var, at passere ham inden udgangen af sving 1, og det lykkedes.

Massa overhaler Hamilton i første sving på Hungaroring, 2008.

”Ja, jeg troede egentlig, at mit løb var afgjort efter starten,” indrømmede Massa efter løbet. ”Starten var det eneste sted, hvor jeg kunne passere Lewis og dermed vinde løbet. Derfor tog jeg denne store risiko, men det lykkedes.”

”Jeg fik en forrygende start og holdt god fart derefter. Det lykkedes mig endda at øge afstanden nogle omgange tidligere end vores strategi krævede. Derefter gjorde vi et perfekt stykke arbejde under første og andet stint.”

”Min ingeniør forklarede mig alt over radioen. Pitstoppene gik godt og alt tegnede perfekt, og så… ja, enden på det kender vi jo,” sluttede en skuffet Massa.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER