• Forside

Appellen afleveret til FIA

McLaren bekendtgjorde søndag aften, at de agtede at appellere den straf, som Lewis Hamilton blev tildelt efter episoden med Kimi Raikkonen. McLaren havde otte dage til at udforme den skriftlige appel, men det tog kun to dage før appellen blev afleveret.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 9/9 2008 klokken 19:09

FIA modtog i dag den skriftlige appel som de bekendtgjorde i søndags, at de ville lave. Vi bringer her den skriftlige appel, som den er blevet leveret til FIA.

Martin Whitmarsh:

”For at følge op på vores beslutning om at registrere vores intention om at appellere den straf, der blev tildelt Lewis Hamilton af FIA’s stewards ved det belgiske Grand Prix 2008, vil vi hermed bekræfte, at vi nu har leveret appellen. Lewis beskriver episoden således.”

Lewis Hamilton:

“I den afsluttende fase af løbet indhentede jeg Kimi løbende, omgang for omgang, og med tre omgange tilbage var jeg tæt nok på til at forsøge at overhale ham til indgangen til den sidste chikane. Jeg formåede at komme lidt foran ham ind i bremseområdet til det første apex i chikanen. Han kæmpede tilbage op mod det andet apex – men ved at gøre dette efterlod han mig intet plads på indersiden. Den eneste måde jeg kunne undgå en kollision var derfor at skære indersiden indtil det andet apex.”

“Jeg kom ud af det andet apex foran Kimi, så jeg løftede kortvarigt på langsiden, for at sikre at Kimi kom tilbage i front. Teamet kom også på radioen og instruerede mig til at lade Kimi passere, hvilket jeg allerede havde gjort. Som et resultat Kimi passerede start/mål-langstregen foran mig og 6.7 km hurtigere end mig.”

“Efter at have lade Kimi passere mig helt trak jeg fra venstre til højre side af banen bag Kimi i processen. Jeg angreb siden Kimi på indersiden og udbremsede ham succesfuldt.”

Martin Whitmarsh:

“Fra pitvæggen forespurgte vi Race Control for at bekræfte, at de var tilfredse med at Kimi havde ladet Kimi passere, og de bekræftede to gange, at de mente at positionen var blevet tilbage ordentligt.”

”Hvis Race Control i stedet havde vist den mindste bekymring omkring Lewis´handling på tidspunktet, så ville vi have instrueret Lewis til at lade kimi passere ham for anden gang.”

Nu venter vi så på den endelig afgørelse.