• Forside

Officielt: Alguersuari til Toro Rosso

Vi har netop modtaget en pressemeddelelse fra Scuderia Toro Rosso, hvori teamet oplyser, at de har tegnet kontrakt med den 19-årige spanier, Jaime Alguersuari. Spanieren får sin debut under weekendens Grand Prix i Ungarn.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/7 2009 klokken 11:07

Som vi tidligere har spået, blev det spanieren Jaime Alguersuari, der bliver ny mand i det ledige Toro Rosso-sæde, og debuten finder sted under Ungarns Grand Prix i kommende weekend.

Den 19-årige kører bliver dermed den hidtil yngste kører i et Formel 1-Grand Prix.

Ikke overraskende er Alguersuari meget glad for den nye kontrakt med Toro Rosso, og han takker teamet for at give ham chancen.

Jaime Alguersuari.

”Jeg vil gerne sige tak til Red Bull for at give mig chancen for at køre i Formel 1,” udtaler en glad spanier.

”Lige siden jeg startede med racing, har det været en drøm, og takket være Red Bull Junior Programme kan jeg nu realisere min ambition om at stille op på gridden til et Grand Prix.”

”Jeg er klar over, at jeg vil møde meget svær konkurrence, fordi det at komme til Formel 1 ikke er let, og slet ikke i midtersæsonen, uden træning, hvilket er rigtig svært. Men jeg føler, at jeg får stor støtte fra teamet, der efterhånden har et flot ry for at opdage rookie-kørere,” slutter Alguersuari.

Teamchef Franz Tost er klar over, at den nye, unge kører betyder store udfordringer for Toro Rosso.

”Red Bulls mål med Toro Rosso er, at gøre sæder mulige for unge kørere fra Young Drivers Programme. Vi valgte derfor Alguersuari, som er den mest modne fra programmet,” siger Tost.

Toro Rossos vicechef, Franz Tost, er klar over, at en uerfaren kører betyder store udfordringer for teamet.

”Vi er dog fuldt ud klar over, at vi, de næste få måneder, med teamet og Jaime, vil få store udfordringer, især på grund af forbuddet mod test,” indrømmer teamchefen.

”Men Red Bull er altid klar til en ny udfordring. Jeg forventer ikke noget fra ham i de første tre løb, hvor han skal vænne sig til bilen, teamet og hele miljøet omkring Formel 1,” slutter Franz Tost.

Sædet hos Toro Rosso blev muligt, efter at teamet i sidste uge fyrede Sébastien Bourdais for manglende resultater og sandsynligvis også for manglende samarbejdsvilje.

Jaime Alguersuari har, foruden gokart, bl.a. kørt Formel Junior Renault 1,6 (2005), Formel Renault 2,0 (2006-2007), Britisk F3 Int. Series for Carlin Motorsport, det spanske Formel 3-mesterskab (2008) samt Formel Renault 3,5 Serien (2009).

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER