Hockenheim fik overskud

De to tyske baner, Hockenheim og Nurburgring, skiftes til at arrangere det tyske Formel 1 grand prix. Det gør de af økonomiske årsager, og løbene har de sidste år budt på store tab. Men i år er Hockenheim endt med et overskud.

Hockenheim siger på gensyn . Copyright Michael Ewert

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/8 2010 klokken 02:08

Det blev ikke noget stort overskud, men heller ikke det dundrende underskud som banen kunne have fået. Bernie Ecclestone har fornyet kontrakten med Hockenheim frem til 2018, og det endda under væsentligt reducerede konditioner.

Således har Ecclestone valgt at overtage nogle af de økonomiske risici ved løbene for at sikre banens overlevelse, og det har som sagt endt med et lille overskud.

65.300 tilskuere, heraf to busser med gæster fra Grand Prix Tours, den ene bus med deltagere, der havde valgt at benytte BMF1’s tilbud, overværede søndag det tyske grand prix, hvilket, kombineret med tilskuerne fra fredag og lørdag, gjorde, at arrangørerne endte med et overskud på 140.000 euro (lidt over en million kroner).

Det lyder måske ikke af meget, men under den tidligere kontrakt ville weekenden have endt med et underskud på 7.2 mio euro. Noget af en forskel, og måske et tegn på bedring for de fattige europæiske baner.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Konservative Pirelli Bernie kræver Interlagos-forbedringer »