Haas F1 bekræfter Bearman for 2025

Det har rumsteret længe, men nu er det en kendsgerning, at Haas F1 har tegnet kontrakt med Oliver Bearman for 2025-sæsonen.

Oliver Bearman til Spaniens Grand Prix 2024 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/7 2024 klokken 10:07

Haas F1 oplyser her til formiddag, at teamet har indgået kontrakt med britiske Oliver Bearman. Kontrakten oplyses som en flerårig aftale der begynder med deltagelse i Formel 1-verdensmesterskabet i 2025.

Det 19-årige Bearman er medlem af Ferraris Driver Academy og er i øjeblikket som officiel reservekører for teamet, mens han også deltager i årets Formel 2-mesterskab for Prema Racing.

Bearman vandt sin første sejr i 2024-sæsonen i Østrig i Formel 2-sprintløbet og kunne dermed føje yderligere en til listen på fire sejre fra rookiesæsonen i 2023.

Emilia Romagnas Grand Prix 2024. Oliver Bearman i første frie træningEmilia Romagnas Grand Prix 2024. Oliver Bearman i første frie træning
Copyright Haas F1


Selv siger Bearman om kontrakten: "Det er svært at sætte ord på, hvor meget det her betyder for mig. At sige højt, at jeg skal være Formel 1-kører for Haas F1, gør mig så utrolig stolt. At være en af de meget få mennesker, der får lov til at gøre det, de drømte om som barn, er noget helt utroligt."

Bearman er 18 år gammel og blev optaget på det prestigefyldte Scuderia Ferrari Driver Academy i november 2021, hvor briten dermed følger i fodsporene på Charles Leclerc, Mick Schumacher og Robert Shwartzman, som også kørte sessioner for det amarikanske, Ferrari-motoriserede Haas F1.

Oliver Bearman til Spaniens Grand Prix 2024. Kørte FP1 for HaasOliver Bearman til Spaniens Grand Prix 2024. Kørte FP1 for Haas
Copyright Haas F1


Før Bearman rykkede op i Formel 2-klassen i 2023 - hvor han sluttede sin rookiesæson som nummer seks i den samlede stilling, vandt han det italienske F4-mesterskab i 2021, ADAC F4-mesterskabet i 2021 og fuldførte sin Formel 3-deltagelse i 2022.

Det er stadig uvist, hvem der skal bemande cockpittet i den anden Hass-racer. Den nuværende bemanding består af Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg, hvor sidstnævnte skifter til det kommende Audi/Sauber F1, mens Kevin Magnussens fremtid stadig ikke er afgjort.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bottas tæt på ny aftale Tyve pladsers gridstraf til Gasly »