Tyve pladsers gridstraf til Gasly

Alpine-køreren Pierre Gasly skal starte et godt stykke bagude, når lamperne slukkes til Englands Grand Prix på søndag.

Pierre Gasly. Imolas GP 2024 . Copyright Alpine F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 5/7 2024 klokken 11:07

Hvad koster et batteriskifte?

Hvis man sidder i en Formel 1-racer og har planlagt at deltage i et F1-grandprix, så koster det minimum 20 pladsers gridstraf. Plus batteriprisen.

Det har Pierre Gasly erfaret.

I en samtale med den franske tv-station Canal+ afslørede Gasly, at hans Alpine F1 skal have et nyt batteri forud for weekendens løb på Silverstone. Batteriproblemerne viste sig allerede tidligere på sæsonen, men nu kan en udskiftning ikke længere udsættes.

Pierre Gasly under fredagens træning til Spaniens Grand Prix.Pierre Gasly under fredagens træning til Spaniens Grand Prix.
Copyright Alpine F1


Når proppen alligevel er af, har Alpine benyttet lejligheden til også at give franskmanden en helt ny motorenhed (PU) til Englands Grand Prix. Udskiftningen er den femte i sæsonens hidtil 11 afviklede løb og betyder, at Gasly skal starte bagerst på gridden på søndag.

"Vi var nødt til at skifte batteriet," udtalte Gasly til flere medier på Silverstone.

"Vi havde et par småproblemer tidligere på sæsonen, som betød, at jeg endte med et defekt batteri og et andet, hvor vi havde to eller tre fejlmeldinger på bestemte tidspunkter."

"Så vi er nødt til at skifte batteri, hvilket betyder en straf på 20 pladser. Vi benytter samtidig lejligheden til at skifte motor, fordi jeg under alle omstændigheder skal starte sidst."

Pierre Gasly ligger aktuelt på 15-pladsen i mesterskabet med 6 point. I den anden Alpine-garage indtager teamkammeraten Esteban Ocon 17-pladsen med 3 point.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas F1 bekræfter Bearman for 2025 Watt til Viaplay »