På trods af præstationsproblemer: Perez bliver

Sergio Perez’ fremtid hos Red Bull og Formel 1 generelt har været til debat på grund af meget svingende præstationer denne sæson. Nu skulle Red Bull dog have truffet en beslutning – for resten af 2024.

Red Bull pre-season 2024 test . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 30/7 2024 klokken 08:07

Ville Sergio Perez få sparket af Red Bull midt i sæsonen på grund af svingende præstationer, som det østrigske team har haft for vane med f.eks. Pierre Gasly og Daniil Kvyat?

Svaret er nej.

Ifølge motorsport.com har Red Bull besluttet sig for at beholde mexicaneren ved siden af deres verdensmester Verstappen – i det mindste for resten af sæsonen på trods af en kontrakt på yderligere to år med Perez.

Red Bull pre-season 2024 test. Max Verstappen og Sergio PerezRed Bull pre-season 2024 test. Max Verstappen og Sergio Perez
Copyright Red Bull Contentpool


Dermed må Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda og Liam Lawson væbne sig med tålmodighed, hvis de vil gøre sig forhåbninger om en dag at sidde i en Red Bull-racer.

Der mangler endnu en officiel udmelding fra Red Bull angående Perez’ fremtid, men Christian Horner skulle angiveligt have fortalt personale i Red Bulls udviklingsafdeling, at Perez bliver siddende i sædet sæsonen ud.

Red Bull er langsomt ved at blive hentet af McLaren i konstruktørernes mesterskab, og det skyldes især, at Perez ikke har været i stand til at hente nok point til sin arbejdsgiver.

Liam Lawson øjner et sæde hos Red BullLiam Lawson øjner et sæde hos Red Bull
Copyright Red Bull Contentpool


Beslutningen om at beholde Perez kan på sigt give red Bull problemer med at holde på deres juniorkørere som Liam Lawson og Isack Hadjar, som sikkert føler sig holdt hen og sandsynligvis bliver mere og mere frustrerede og sikkert vil se sig om efter andre muligheder for at få en fod indenfor i F1, f.eks. hos Alpine eller Sauber/Audi.

Williams er allerede besat med to tidligere Red Bull-juniorer fra 2025, nemlig Alex Albon og Carlos Sainz.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Belgiens GP Sainz: Et slag i ansigtet på Audi »