• Forside

Kimi er optimist

Han har aldrig vundet på Magny-Cours, men finske Kimi Räikkönen er ikke desto mindre optimistisk omkring sine chancer i det kommende Grand Prix på den franske bane.

Af: (@bmf1.dk) d. 27/6 2007 klokken 23:06

Meget tyder på, at solen igen skinner på den finske kører Kimi Räikkönen.

Her få dage det går løs på den franske Magny-Cours bane, ser tingene lysere ud end tidligere, og han vil gerne toppe søndagen af med en sejr, for Kimi har endnu ikke vundet på denne bane.

"Sidste uge var en perfekt uge", siger Räikkönen om sidste uges test på Silverstone. "Bilen var meget bedre end i de Nordamerikanske løb, så jeg er meget selvsikker med hensyn til Magny-Cours," siger finnen.

Kimi Räikkönen under Canadas Grand Prix 2007

Mens al balladen om Nigel Stepney og anklager om sabotage - noget der måske vil forklare Ferrari´s magre præstationer indtil videre - så har teamet arbejdet hårdt på at gøre bilerne bedre til Massa og Räikkönen.

Der er lavet nye dele, blandt andet nye aerodynamiske dele, og teamet selv mener, at de har vundet meget ind på konkurrenterne.

"Det er absolut fundamentalt, at vi starter i forreste række i år, for det er meget svært at køre, når man hænger bag andre kørere - desværre noget jeg har oplevet en del i de sidste par løb," siger Raïkkönen, og hentyder til Montreal og Indianapolis, selvom han dog mener, at set-uppet var godt i USA.

Magny-Cours er en bane som ikke mange kørere holder af. Men det gælder ikke Kimi. Selvom det aldrig er blevet til sejr her, så indrømmer han at han holder af banen.

Kimi Räikkönen roser Ferrari og det store arbejde de har gjort for at få bilen gjort bedre

"Det er sandt, jeg er aldrig kommet først i mål her, men jeg nyder virkelig at køre på denne bane. Asfalten er ekstrem jævn og banen har både langsomme og hurtige sving; dette gør den meget krævende."

Finnen var dog tæt på at vinde for 5 år siden. "Jeg førte løbet, men spandt af banen fordi der var spildt olie fra en Toyota og Michael (Schumacher, red.) kørte forbi mig og tog den femte af hans syv titler.

Jeg håber at det bliver anderledes i år," slutter Kimi Raïkkönen.