Schumacher forstår Ferrari

Den syvdobbelte verdensmester, Michael Schumacher, forstår udmærket Ferraris beslutning om at lade Fernando Alonso passere den førende Felipe Massa under Tysklands Grand Prix i søndags.

Michael Schumacher . Copyright Bridgestone Motorsport

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/7 2010 klokken 11:07

Lige siden Østrigs Grand Prix i 2002, hvor Rubens Barrichello, dengang Ferrari, nærmest lavede en katastrofeopbremsning ti meter fra mållinjen, således at teamkammeraten Michael Schumacher kunne passere som vinder, har teamordrer været bandlyst i Formel 1.

Alligevel har samme Schumacher sympati for Ferraris beslutning om at gennemføre, hvad beskyldningerne i disse dage går på, nemlig en teamordre om at Massa skulle lade Alonso passere ham under det tyske Grand Prix. Forinden havde Massas ingeniør oplyst, at Alonso var hurtigere end ham. Alonso vandt senere løbet.

"... og hvis jeg ligger lige bag dig, så...". Copyright Mercedes GP.

Den syvdobbelte verdensmester er enig i, at disse situationer er ubehagelige men ikke desto mindre nødvendige.

"Jeg kan se, at i de år, hvor vi gjorde det, førte vi så meget, og folk syntes, det var unødvendigt," sagde Schumacher efter løbet, men før stewardernes $100.000 bødestraf til Ferrari.

"Jeg er på en måde til dels enig i dette, men i princippet er jeg ikke. I princippet både forstår jeg og accepterer, og er også enig i, hvad der er sket. Men man er nødt til at gøre det (give teamordre, red.) på en måde, der ser pæn ud og ikke er for indlysende.”

”Man må sørge for en fair kamp, men der er kun et mål, og det er at vinde mesterskabet."

Felipe Massa har før prøvet at slutte som nr. 2 ved Tysklands Grand Prix. I 2006 var det Michael Schumacher, der vandt.

Schumacher påpegede, at hvis Alonso skulle ende med at tabe verdensmesterskabet med mindre end syv point (forskellen imellem P1 og P2), ville kritikken hagle ned over Ferrari over, hvorfor de tillod, at Massa ikke gav Alonso plads på Hockenheim.

"Jeg har været kritiseret tidligere for lige netop det," sagde han. "Jeg bliver nødt til at sige, at jeg forstår dem 100%, og jeg ville gøre nøjagtigt det samme, hvis jeg var i deres situation.”

”Når alt kommer til alt, hvad er vi her så for? Vi kæmper for mesterskabet, og der er kun én kører, der kan vinde det. Hvis du, ved slutningen af sæsonen, ser at du har mistet et mesterskab på grund af dette, vil du spørge dig selv - og ikke kun dig selv, men fans, tv-og journalister over hele verden ville spørge – hvorfor gjorde vi det ikke?”

"Hvis du går tilbage til andre år, i andre teams og i andre situationer – f.eks. i det seneste løb – har der været klare teamordrer – og alle accepterer det. Det er normalt, så hvorfor kritisere for det?” spørger Schumacher.


OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Montezemolo afviser kritik Bernie: I orden med teamordrer »